FAKE NEWS: anti-Katholieke haat- en lastercampagne van de VRT: “Ierse regering bevestigt vondst van resten van honderden kinderen in kindertehuis”

De nep-redactie van de VRT

vr 03/03/2017 – 16:48 Dominique Fiers

Tientallen jaren gonsde het van de geruchten in Tuam [Dit waren geen geruchten, want men wist dit.], in County Galway, tot drie jaar geleden inderdaad de resten van vermoedelijk honderden kinderlijkjes werden ontdekt in de septische put [Of was het een ondergrondse crypte?] van het plaatselijke moeder- en kindertehuis. Vandaag blijkt de werkelijkheid nog veel gruwelijker [Op zich is hier niets “gruwelijks” aan.]. Want ook elders op het domein zijn volgens de Ierse overheid een “aanzienlijk” aantal resten van kinderlichaampjes gevonden.

Dat er zich in Tuam een massagraf met kinderlichaampjes bevond, kwam drie jaar geleden al aan het licht [Het betreft geen massagraf, maar een ondergrondse crypte waar kinderen individueel werden bijgezet.]. De Ierse regering beval daarop een grootscheeps onderzoek, niet alleen naar het moeder- en kindertehuis in Tuam, maar naar alle 18 soortgelijke tehuizen in de Ierse Republiek.

De resultaten van de opgravingen en het forensisch onderzoek in opdracht van de speciaal daarvoor opgerichte commissie zijn vandaag bekendgemaakt. Om hoeveel kinderen het precies gaat, is niet bekendgemaakt. “Het gaat om een aanzienlijk aantal”, klinkt het. Volgens lokale bronnen zouden er 796 baby’s en kinderen in het tehuis zijn gedood. [Dit is schandalige laster. Het betreft allemaal natuurlijke sterfgevallen. Wat een “fake news” van de VRT.]

Verbanningsoord voor zwangere meisjes [Neen, een opvanghuis.]

Het moeder- en kindertehuis in Tuam stond van 1925 tot 1961 onder toezicht van de Zusters van Bon Secours. Daarna ging het dicht. Er waren wel meer tehuizen als dat van Tuam in het streng katholieke Ierland. Meisjes die ongehuwd zwanger bleken, werden ernaartoe gestuurd voor de duur van hun zwangerschap om de doodzonde te verbergen voor de rest van de gemeenschap. [Dit klopt niet: Deze meisjes waren blij, dat ze ergens opgevangen werden. In moslimlanden zal je zoiets natuurlijk niet aantreffen, daar wordt moeder en kind meteen uit de weg geruimd. Om nog maar te zwijgen over de 20.000 abortus-moorden die elk jaar in België gepleegd worden.]

Na de geboorte werden de kinderen dan verplicht voor adoptie afgestaan [Dat was gangbare praktijk. Het tehuis stond onder toezicht van de Galway County Council Inspection! De officiële inspectie van het graafschap. De Galway County Council betaalde zelfs 1 pond per week aan de zusters per opgevangen moeder met kind. De zusters waren trouwens allemaal gediplomeerde verpleegsters en vroedvrouwen. Alles was wettelijk geregeld en in orde.]. Sommige kinderen bleven nog een tijdje in het tehuis tot er een gepast gezin voor hen werd gevonden. De praktijk duurde voort tot in de jaren 80 van de vorige eeuw. Naar schatting 35.000 ongehuwde moeders zouden verplicht naar zo’n tehuis gestuurd zijn.

Foetussen, baby’s en peuters

Moeder- en kindertehuizen hadden een al zeer bedenkelijke reputatie, maar wat in Tuam gebeurd is, tart werkelijk alle verbeelding [= fake news]. De experts vonden behalve in de septische put [= ondergrondse crypte] ook menselijke resten in een andere ondergrondse structuur die was ingedeeld in 20 kamers [= crypte]. In zeker 17 van die kamers werden beenderen ontdekt. De leeftijd van de slachtoffertjes zou variëren van foetussen van 35 weken tot peuters van drie jaar. [De kindersterfte was inderdaad hoog. Vooral door ziektes zoals tuberculose, mazelen, longontsteking, kinkhoest etc. Vergeet niet, dat we toen nog in het pre-antibiotica-tijdperk zaten en dat deze ziektes vaak dodelijk waren. Het tehuis is 36 jaar operationeel geweest. Dit betekent, dat er gemiddeld 22 kinderen per jaar stierven. Op een aantal van 271 kinderen en 61 moeders die permanent aanwezig waren, zijn deze aantallen begrijpelijk. Zeker wanneer men rekening houdt met het feit, dat één derde van de overlijdens plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog toen er, bovenop de ziektes, ook nog eens gedeeltelijke ondervoeding bijkwam als gevolg van de bevoorradingsproblemen.]

De Ierse minister voor Kinderwelzijn Katherine Zappone noemde het nieuws “triest en choquerend”. “Maar dit komt niet als een verrassing, want er waren de voorbije jaren al beweringen dat er menselijke resten op het domein lagen.” [Deze uitspraak werd door de Ierse regering reeds in 2014 gedaan. De anti-katholieke Katherine Zappone is één van de grootste voorvechtsters van het zogenaamde ‘homo-huwelijk’ in Ierland en zelf een openlijke lesbienne. Dergelijke malafide figuren denken, dat ze nog bepaalde rekeningen met de Kerk moeten vereffenen en schuwen de leugens niet om hun doel te bereiken. In plaats van de zusters te bedanken voor hun inzet in moeilijke tijden, wordt hier een ongeziene haat- en lastercampagne op touw gezet. Dit is schandalig!]

Bron: De Redactie
Commentaar: KAV (en “afgeborsteld” door Dries Goethals voor het Katholiek Forum)

Het “fake news” van de VRT
identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

8 thoughts on “FAKE NEWS: anti-Katholieke haat- en lastercampagne van de VRT: “Ierse regering bevestigt vondst van resten van honderden kinderen in kindertehuis”

 1. fake nieuws of geen fake nieuws het kwaad is geschied . Dat het graven zijn van kleine kinderen is niet op het VRT nieuws weergegeven volgens hen was het meer een abortuskliniek bij de nonnen . Maar mensen geloven nu elk nieuws en denken zelf er niet meer bij na !

 2. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. De VRT insinueert dat het ging om het doden van kinderen: “gruwelijk”; maar dat heden gemiddeld ieder uur van de dag twee kinderen in koelen bloede vermoord worden in een abortuskliniek in België, dat is doodnormaal en daar komt niets van kritiek op, integendeel. En het zal inderdaad om een grafkelder gegaan zijn; dat was wel meer het geval in zo’n huizen (vroeger werden de mensen zelfs IN de kerk begraven). Nu worden die Katholieke nonnen die eigenlijk een werk van barmhartigheid deden afgeschilderd als monsters. Hoe laag de mainstream media toch kan zinken…

 3. Inderdaad, in 2014 was er een zelfde heisa omtrent deze leugens. Echter de VRT, evenals de andere “politiek correcte” media, eigenen zich het recht toe van beschuldigingen. Moest zulke beschuldigingen aan het adres van de joden of de moslims zijn gericht, dan stond de wereld al in vlam en vuur. Maar de Katholieken, ah ja die trap je maar gewoon in het kruis en dan zeggen ze nog “dank u”. Neen, wij Katholieken worden afgeschilderd als ware onmenselijke monsters en beschuldigd van massamoorden zonder enig bewijs voor te leggen.
  Neen, we moeten dat niet meer slikken, we moeten de waarheid verdedigen en opstaan voor Kerk, Geloof en Recht.
  Ik zou het volgende toevoegen aan de afgeborstelde commentaar van de heer Dries Goethals;
  Deze meisjes waarover wordt geschreven komen voort uit arme gezinnen met een grote kroost. Ze moesten als dienstmeisje reeds jong gaan “dienen” in rijke herenhuizen. Als ze dan onder druk misbruikt werden tijdens hun verblijf aldaar, wat schering en inslag was, en bleken zwanger te zijn, moesten ze weg indien ze geen abortus wouden laten uitvoeren om het stinkend potje te dekken, dan werden ze prompt op straat gezet en verloren ze hun verdiensten die broodnodig waren voor de broertjes en zusjes thuis. Hun enige toevluchtsoord was dan ook de Zusters van Bon Secours die ze opvingen.
  Deze praktijken werden ook hier in België toegepast evenals in Afrika waarvan ik de slachtoffers heb horen zeggen dat ze verkrachtingen door hun baas moesten doorstaan onder bedreiging van een vuurwapen. Mijn moeder heeft zo twee halfbroers van mij gehad en mijn vader heeft haar met de twee jongens opgevangen en is met haar gehuwd.
  Je ziet maar de hypocrisie van de “correcte” maatschappij die hiervoor geen oren hebben, laat staan een hart en zo ongestraft er van onder komen. Dit alles is natuurlijk koren voor de molen van deze die de gezworen vijanden van Jezus en Zijn Katholieke Kerk zijn; de Zionisten met al hun vertakkingen, vrijmetselarij, hun media en vele anderen.
  Zo dit moest even van mij af en ben er blij mee.

 4. De meest schaamteloze lastercampagnes tegen Katholieke Christenen, en dan vooral religieuzen, zijn natuurlijk eigen aan de ideologie die de kribbelaars van de VRT aanhangen. Kijk maar naar hoe de Jezuïeten doorheen de eeuwen van hun bestaan behandeld geweest zijn door het slaafs voetvolk van de vrijgeesterij, voordat zij kapituleerden aan de geest van de wereld in recentere tijden.

  Het was dan ook de geestelijke vader van de libertinage, Voltaire, die tot zijn leerlingen zei: “Lieg! Lieg! Er blijft altijd iets plakken.”

  Maar: “Qui habitat in caelis, irridebit eos,
  Dominus subsannabit eos.” [Ps. 2, 4.]

 5. Dergelijke informatie ivm het klooster van Bon Secours is zo laf, zo laag, zo dom en o zo gemeen. Als we in de situatie komen dat we kunnen, moeten we reageren ! En voor de rest : “God, vergeef het hen want ze weten niet wat ze doen.”
  Naar ‘Visje’ 6 maart : Je kunt de waarheid in een graf stoppen, maar het blijft daar niet !
  Laat ons bidden tot al die engeltjes van Bon Secours. Dat ze voorspraak bij onze lieve Heer mogen vragen en dat ze ons mogen blijven verlichten.

  Tine De Brock

 6. Dergelijke informatie ivm het klooster van Bon Secours is zo laf, zo laag, zo dom en o zo gemeen. Het komt recht van de duivel. Als we in de situatie komen dat we kunnen, moeten we reageren en de waarheid vertellen. En voor de rest : “God, vergeef het hen want ze weten niet wat ze doen.”
  Naar ‘Visje’ 6 maart : Je kunt de waarheid in een graf stoppen, maar het blijft daar niet !
  Laat ons bidden tot al die engeltjes van Bon Secours. Dat ze bij Onze Lieve Heer voorspraak mogen vragen en dat ze ons mogen blijven verlichten.

  Tine De Brock

 7. Ik heb op 06 maart l.l., de minister bevoegd voor de Vlaamse Media Sven Gatz, een lange email gestuurd met weerleggingen op deze afschuwelijke leugens en hem gevraagd om de VRT hierover te bevragen. Eveneens heb ik hetzelfde bericht aan de VRT nieuwsdienst-redactie gestuurd. Zoals jullie wel al zullen vermoeden heb ik nog niet eens het genoegen gehad om een bevestiging van ontvangst van mijn berichten te ontvangen.
  Ze vagen er ronduit hun broek aan. Maar een gelijkaardig bericht de wereld in slingeren van de Moslims of de Joden, ja… dat is dan weer politiek niet correct en zou misschien nu al de VRT zijn afgebrand.
  Je ziet maar dat ze denken dat Katholieken ze ongestraft (tot nu toe nog) en zonder schaamte eenvoudig de grond
  kunnen inboren.

 8. @Peter Deneve : Je zal van de VRT geen antwoord verkrijgen geloofsartikelen interesseren hun niet alleen als ze het belachelijk kunnen maken!

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.