Paus Franciscus: “moslimterrorisme bestaat niet” (Breitbart)

Foto: Bplaced

In een gepassioneerde toespraak afgelopen vrijdag, ontkende Paus Franciscus het bestaan van islamitisch terrorisme, terwijl hij tegelijkertijd beweerde dat “de ecologische crisis reëel is”.

“Christelijk terrorisme bestaat, joods terrorisme bestaat niet en islamitische terrorisme bestaat niet. Ze bestaan niet,” zei Franciscus in zijn toespraak gericht aan een wereldbijeenkomst van populistische bewegingen.

Wat hij kennelijk bedoelde is dat niet alle christenen terroristen zijn en dat niet alle moslims terroristen zijn – een feit dat evident is voor allen – toch leken zijn woorden alsnog te suggereren dat er geen specifiek islamitische vorm van terrorisme in de wereld bestaat, een bewering die in schrille tegenspraak staat met vaststaande feiten.

“Geen enkel volk is crimineel of drugshandelend of gewelddadig”, zegt Franciscus, terwijl hij ook suggereert – wat hij ook reeds deed bij andere gelegenheden – dat het terrorisme vooral een gevolg is van de economische ongelijkheid eerder dan van religieuze overtuigingen. “De armen en de armere bevolkingsgroepen worden nog steeds beschuldigd van geweld, maar zonder gelijke kansen, zullen de verschillende vormen van agressie en conflict een vruchtbaar terrein voor groei vinden en uiteindelijk ontploffen”.

De Paus herhaalde tevens zijn overtuiging dat alle religies de vrede bevorderen en dat het gevaar van gewelddadige radicalisering gelijkmatig bestaat in alle religies.

“Er zijn fundamentalistische en gewelddadige individuen in alle volkeren en religies – en door intolerante veralgemeningen worden ze sterker, omdat ze zich voeden met haat en xenofobie,” zei hij.

Terwijl hij het bestaan van islamitisch terrorisme ontkende, leek Franciscus ook de ontkenning van de opwarming van de aarde te veroordelen, bewerend dat “de ecologische crisis reëel is”.

“Een zeer solide wetenschappelijke consensus geeft aan dat we op dit moment getuige zijn van een verontrustende opwarming van het klimatologische systeem,” zei hij.

We weten “wat er gebeurt als we de wetenschap ontkennen en de stem van de Natuur negeren”, aldus de Paus. “Laat ons niet in ontkenning vallen. De tijd raakt op. Laat ons handelen. Ik vraag u nogmaals – u allen, mensen van alle achtergronden, waaronder de inheemse bevolking, pastors, politieke leiders – om de Schepping te verdedigen”.

Hoewel de Paus erkent dat de wetenschap niet “de enige vorm van kennis is,” en dat “de wetenschap niet per se ‘neutraal’ is” en vaak “ideologische opvattingen of economische belangen verbergt”, dringt hij er nog steeds op aan dat mensen van goede zich niet mogen verzetten tegen “wetenschappelijke consensus” met betrekking tot de opwarming van de aarde.

Linkse media zoals de liberale Guardian in het Verenigd Koninkrijk politiseerden deze toespraak meteen, door voorspelbaar te beweren dat de Paus “anti-Trump-protesten” steunt, ondanks het feit dat de Paus zelf een dergelijke bewering uitdrukkelijk ontkende, want uitdrukkelijk verklaarde hij: “Ik heb het niet over iemand in het bijzonder”.

Ik heb het niet over iemand in het bijzonder, ik spreek over een sociaal en politiek proces dat floreert in vele delen van de wereld en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid,” zei hij.

Bovendien, hoewel de Guardian stelde dat de Paus het “populisme veroordeelt,” sprak hij in feite tot populistische bewegingen en prees hij hun inzet voor de democratie.

“De richting die voorbij dit historische keerpunt genomen wordt,” zei Franciscus, “zal afhangen van de betrokkenheid en participatie van de mensen en vooral op jullie zelf, de volksbewegingen”.

Toch zei de Vaticaanse Staatssecretaris, Kardinaal Pietro Parolin, maandag dat de Heilige Stoel bezorgd is over toenemende populistische en nationalistische bewegingen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten.

In een interview voor het Italiaanse avondnieuws op het staatsbedrijf/netwerk RAI, werd de kardinaal gevraagd of het Vaticaan zich zorgen maakt over wat de interviewer noemde “de verspreiding van het nationalisme en populisme, niet alleen in Europa maar ook in de Verenigde Staten met Donald Trump”.

“Ik denk het wel, ik denk het wel,” zei Parolin. “Deze afsluitingen zijn zeker geen goed teken,” omdat veel van hen “geboren zijn uit angst, wat geen goede raadgever is”.

In zijn toespraak vrijdag, hekelde de Paus “de vermomming van wat politiek correct of ideologisch modieus is”, wat hij beschreef als een “hypocriete houding”, terwijl hij aandrong tot echte oplossingen voor de werkloosheid, de corruptie, de identiteitscrisis, en “het uithollen van democratieën”.

“De gangreen van het systeem kan niet eeuwig worden vergoelijkt, want vroeg of laat wordt de stank te sterk,” zei hij.

Artikel door: Thomas D. Williams, van Breitbart: Pope Francis: ‘Muslim Terrorism Does Not Exist’
Vertaling door: Dries Goethals, voor het Katholiek Forum

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

1 thought on “Paus Franciscus: “moslimterrorisme bestaat niet” (Breitbart)

  1. Ik ben het met deze paus totaal oneens . Daesh doet zijn wandaden in de naam van Allah de god van de moslims het is terreur en daar kan zelfs een paus niet omheen. Iemand doden in de naam van een god is totaal tegen het Joods-Christelijk geloof . De eerste gelovigen waren pacifisten die geen geweld omarmden. Ook onze Heer leefde zijn leven totaal geweldloos en wij moeten zijn voorbeeld volgen. Dus de paus doet hier een politieke uitspraak!

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.