Paus neemt videoboodschap op voor Super Bowl-toeschouwers

Foto: deredactie.be

Kijkers en toeschouwers van de Super Bowl konden gisteren een unicum aanschouwen. Niemand minder dan Paus Franciscus heeft een videoboodschap opgenomen die getoond werd op de grote schermen in het stadion.

Het is de eerste keer dat een Paus zich met een videoboodschap richt tot de toeschouwers van een sportevenement. Eerder tweette Paus Franciscus wel al over de Olympische Spelen en het WK.

“Grote sportevenementen zoals de Super Bowl van vandaag zijn zeer symbolisch. Ze bewijzen dat het mogelijk is om een cultuur van ontmoeting en een wereld van vrede te bouwen”, zegt de Paus in het Spaans. Hij hoopt dat de wedstrijd “een boodschap van vrede, vriendschap en solidariteit” brengt aan de wereldbevolking. “Door deel te nemen aan sportwedstrijden leren we verder te gaan dan ons eigenbelang en leren we op een gezonde manier offers te brengen, trouw te tonen en de regels te respecteren.”

Bron: deredactie.be

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).
Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.