CD&V’er Luk Van Maercke (Kerk & Leven) verwijt Vlaams Belang “recuperatie van ons geloof”

Foto: Photo News

Religieuze en kerkelijke symbolen horen niet thuis in een politieke campagne. Dat schrijft hoofdredacteur Luk Van Maercke woensdag in Kerk & Leven naar aanleiding van de nieuwe affiche van het Vlaams Belang voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, die recentelijk door de Antwerpse lijsttrekker Filip Dewinter werd voorgesteld. Van Maercke kant zich tegen de close-up van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen met focus op het kruisbeeld en iets wat voor een moskee moet doorgaan, doorstreept met een rood kruis.

“Ten eerste is het politieke misbruik van de kathedraal en het kruisbeeld ronduit ergerlijk. Ten tweede worden religieuze symbolen gebruikt om een boodschap te brengen die haaks staat op wat de Kerk zelf zegt”, aldus Van Maercke.

“Terwijl de campagne van Dewinter de indruk wekt dat het gaat om katholieken versus moslims, kiest de Kerk helder en consequent voor een dialoog tussen de verschillende religies. Geen confrontatie dus, maar wederzijds respect. Uitsluiting, haat en confrontatie staan haaks op de naastenliefde en de barmhartigheid van het evangelie”, stelt Van Maercke.

Hij voegt er nog aan toe dat “wij als christenen de politieke recuperatie van ons geloof niet mogen dulden.”

Bron: Belga

Ter info: Luk Van Maercke was directeur communicatie en woordvoerder van CD&V en communicatie-adviseur van Europees commissaris Marianne Thyssen (CD&V).

Screenshot: Kerknet

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).

2 thoughts on “CD&V’er Luk Van Maercke (Kerk & Leven) verwijt Vlaams Belang “recuperatie van ons geloof”

  1. Van Maercke zou blij moeten zijn dat er een politieke partij is die trots is op Hun christelijke eigenheid maar neen men verraad liever Christus om anti christelijke krachten niet voor het hoofd te stoten

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.